Huis gespot? Doe een Bod!

Veel gestelde vragen

 BoH heeft een aantal veel gestelde vragen hieronder kort beantwoord. Wilt u bij een van deze vragen meer uitleg of staat uw vraag er niet bij, neem dan contact met ons op.

Waarom is BoH succesvol? 
Omdat BoH voor bijna elke situatie een oplossing heeft. Wij maken reclame op Funda door te koop zetten van uw woning met een 'vanaf' prijs en richten ons daarmee op een groter koperspubliek. Door onze aanpak komen er meer potentiële kopers voor bezichtiging. En dat is nodig om te kunnen verkopen. 
Een koper met interesse in uw woning op de veiling kan bijna altijd zaken doen via ons.
Wij bieden een oplossing voor een koper die de eigen woning nog moet verkopen.

Wat betekent de term "vanaf" prijs?
De vanaf prijs is het bedrag waar vanaf geboden kan worden. Door dit bedrag ruim onder de vraagprijs te houden, zet u de woning scherp in de markt en vergroot u de groep potentiële kopers. U bepaalt zelf de minimum verkoopprijs (hoger dan de vanaf prijs) die voor u acceptabel is.

Hoe starten met mijn woning verkopen via BoH?
Door bellen met 06 1449 5866. Wij informeren u graag over de aanpak om tot verkoop te komen.   
 
Is deze manier van woning verkopen wel veilig?
Deze manier van verkopen en kopen van een woning is veilig en transparant. BoH heeft een ingebouwd toezichtsysteem waardoor het veilingproces volgens de regels verloopt. Uw NVM makelaar blijft uw belangen behartigen.

Kunnen BoH en uw makelaar samen verkopen?
Het antwoord daarop is: ja. BoH heeft een NVM makelaar nodig voor gericht reclame maken op Funda. Heeft u nog geen makelaar of is uw makelaar een niet-NVM makelaar, neem dan contact met ons op over onze aanpak. Wij hebben altijd een oplossing om uw huis via BoH te verkopen.

Hoe weet BoH of een bieder serieus is?
Een bieder plaatst een bod wat onvoorwaardelijk, onherroepelijk en zonder voorbehoud is. Een bieder wordt aan zijn bod gehouden zoals voor veilingen bepaald. Het is dus zaak voor de bieder om voorafgaand aan het uitbrengen van een bod op de veiling te onderzoeken of  hij het geboden bedrag en de kosten koper kan voldoen.

Wat houdt het recht van gunning in?
De verkoper heeft het recht van gunning. Dit betekent dat de verkoper zelf mag bepalen of de combinatie van prijs en eventuele (ont)bindende voorwaarden voldoende zijn om aan een bepaalde partij in de bieding te verkopen.

Wat zijn de voordelen voor de verkoper?
1. Uw woning komt prominent op Funda,
2. Waardoor snel resultaat (binnen 3 maanden),
3. U ontvangt de hoogst mogelijke prijs,
4. Snel inzicht in de vraag en marktwaarde,
5. Gunmogelijkheden op de biedingen (beste bod en randvoorwaarden),
6. Zaken kunnen doen met een koper die de eigen woning nog moet verkopen.

Wat zijn de kosten voor de verkoper?
Wanneer u uw woning verkoopt via BoH, dan vragen wij daarvoor een vergoeding. Deze veiling- of verkoopvergoeding bedraagt 0,5% van de verkoopsom, te betalen bij de notaris.
De verkoper betaalt een plaatsingsvergoeding aan BoH bij aanvang. Deze bedraagt € 199 wanneer u verkoopt via een NVM makelaar. Zonder (NVM) makelaar komt daar vanaf € 395 bij voor toegang tot Funda.

Eerst bezichtigen en daarna pas een bod uitbrengen?
Voordat u een bod uitbrengt heeft u uiteraard de mogelijkheid de woning te bezichtigen. Neem contact met ons op voor de aanpak daarvan, deze is object gebonden.

Mag een bod onder voorbehoud geplaatst worden?
Het bod dat u doet is onvoorwaardelijk, onherroepelijk en zonder enig voorbehoud zoals voor veilingen geregeld. Daarom is het verstandig om van tevoren uw financiële mogelijkheden te laten berekenen. Wanneer u een berekening wenst of hier vragen over heeft, kunt u contact met ons opnemen.
Bij inruil van een woning gelden andere regels, neem daarvoor contact met ons op.

Wat zijn de kosten voor de koper?
Alle te veilen woningen worden kosten koper (k.k.) verkocht. Dit houdt in dat de notariskosten, de overdrachtsbelasting (2% van de koopsom), veilingkosten (€ 295,-), eventuele financieringskosten en de kadastrale kosten voor rekening van de koper zijn. Deze kosten worden betaald bij de notaris. Er zijn geen veilingkosten bij koop voor beëindiging van de veiling.

Wat zijn de voordelen voor de koper?
1. U koopt tegen de beste prijs,
2. U kunt de woning gewoon bezichtigen,
3. U hoeft niet te wachten met bieden (woning onder bod) u heeft gelijke kansen,
4. BoH heeft een transparant biedsysteem,
5. Een nog te verkopen eigen woning kan binnen onze werkwijze worden ingeruild.

Hoe lang duurt de veiling?
Een veilingcyclus loopt maximaal 3 maanden, kan op ieder moment in gaan en kan op ieder moment worden gestopt. Er kunnen binnen die periode meerdere prijsniveaus worden getest. De veilingcyclus kan worden herhaald, net zo lang tot de woning is verkocht.

Wat gebeurt er na de veilingperiode?
Als u de verkopende partij bent dan heeft u na de veilingperiode uw huis verkocht of u heeft een goede indicatie van de waarde in de huidige markt. Wanneer u de koper bent, en u heeft na de veilingperiode het beste bod, dan neemt BoH contact met u op voor het sluiten van de koopovereenkomst.

Heb ik bedenktijd bij kopen van een woning via BoH?
Als u via BoH een woning koopt, heeft u het recht op de gebruikelijke wettelijke bedenktijd voor consumenten.

Wat te doen bij een technische storing?
Gelukkig komt dit bijna nooit voor, echter bij een technische storing kunt u uw bod per e-mail aan ons bevestigen op info@biedenophuizen.nl, uw bod zal dan in behandeling worden genomen.

Zijn er kosten bij verkoop van uw woning buiten de veiling om?
Wanneer uw woning tijdens of binnen 1 maand na afloop van de internet veilingperiode wordt verkocht buiten BoH om bent u (naast de al betaalde plaatsingsvergoeding) 0,5% veiling- of verkoopvergoeding over de vanafprijs verschuldigd met een minimum van € 2.000,- .