Huis gespot? Doe een Bod!

Uw huis verkopen

Waarschijnlijk staat uw woning al een hele tijd te koop zonder dat u in contact komt met een echte koper. In het afwegen van uw mogelijkheden om daar verandering in te brengen kunnen wij een belangrijke rol spelen.

BoH adverteert prominent op Funda. Wij doen dat door een vrijwillige (online) veiling die kopers trekt met een vanafprijs. Deze prijs is tijdelijk en gekoppeld aan de veiling.
De vanafprijs is een prijs die een stuk lager ligt dan uw vraagprijs. De vanafprijs wordt gehanteerd om kopers te interesseren voor uw woning en deze er toe te bewegen uw woning te komen bezichtigen. Verkopen begint bij bezichtigen.  Er is sprake van een bod als het bedrag wat geboden wordt hoger is dan de vanafprijs. De veiling duurt maximaal 3 maanden. 

Voor alle duidelijkheid: u bepaalt zelf uw vanafprijs. Dit is niet de prijs waartegen u wilt verkopen, de verkoopprijs zal hoger liggen. U als verkoper bepaalt uiteindelijk of u akkoord gaat met een bod, u hoeft niet aan de hoogste bieder te verkopen. Een korte aanvaardingstermijn kan bijvoorbeeld voor u belangrijker zijn.

Werken met een vanafprijs is een tijdelijk lagere prijs terwijl het verlagen van de vraagprijs een definitief karakter heeft. Met het verlagen van de vraagprijs beperkt u zelf de mogelijke opbrengst van uw woning en u weet nog steeds niet of een koper op die lagere vraagprijs zal reageren. Een bod op of boven de vanafprijs bepaalt de waarde van uw woning op dat moment. Bent u niet tevreden met de biedingen die worden gedaan dan heeft u toch een goede indicatie van de waarde van uw woning in de huidige markt. Met deze kennis kunt u uw verdere aanpak van het verkoopproces gaan bepalen, m.a.w. u houdt alle opties open.

De vrijwillige veiling is veel goedkoper dan een gedwongen veiling en u blijft zelf de regie houden.

Bent u geïnteresseerd in rechtstreeks ter verkoop aanbieden van uw woning via BoH? Neem dan contact op via tel 06 1449 5866 of vul het contact formulier in. Wij nemen snel contact met u op.

Uw makelaar

In overleg met uw makelaar bepaalt u de veilingperiode, minimale verkoopprijs en de vanafprijs. Daarna plaatst de makelaar uw woning met veilingkenmerken op Funda. Funda verwijst naar BoH als organisatie die uw woning via de vrijwillige veiling gaat veilen. De werkzaamheden van de makelaar en BoH liggen in elkaars verlengde en hebben hetzelfde doel. De rol van de makelaar blijft zoals overeengekomen in de verkoopopdracht en wijkt niet af van de reguliere dienstverlening.  

Vergoeding

Voor het vermelden van uw woning met Funda veilingkenmerken betaalt u plaatsingsvergoeding aan BoH. Verzorgt een NVM makelaar de verkoop van uw woning, dan bedraagt de vooraf aan BoH te betalen vergoeding € 199 voor het kunnen toevoegen van veiling kenmerken op Funda.

Heeft u een niet-NVM makelaar of nog geen makelaar, dan is er aanvullend  een minimum van € 395 nodig voor het op Funda zetten van uw woning. Neem contact met ons op voor nadere informatie.

Na afloop van de veiling

Na afloop van de veiling bespreken wij de biedingen met u (en uw makelaar). Wanneer u het beste bod accepteert, zal contact opgenomen worden met deze bieder om deze te feliciteren met de aankoop van uw woning. In overleg wordt de overdrachtsdatum bepaald en de eventueel over te nemen roerende zaken. Hierna kan de koopovereenkomst opgemaakt worden, gevolgd door ondertekenen ervan. Uw woning mag voor afloop van de veiling worden verkocht.

Is uw interesse gewekt in het rechtstreeks verkopen van uw woning via BoH? Neem dan contact op met ons op.